חדשות

מנכ"לית "מכבי": "יש גורמים עם אינטרס לשמר מחסור ברופאים"

הקופות נושאות על גבן את הקורונה ותוספת התקנים לבתיה"ח תבוא על חשבון הרפואה בקהילה - סיגל דדון-לוי, המנכ"לית החדשה של קופ"ח מכבי, ל"דה מרקר": "נצטרך לריב על כל רופא ורופאה"

סיגל דדון-לוי, מנכ"לית מכבי שירותי בריאות. "הרפואה הפרטית מצילה את הציבורית". צילום: דוברות הקופה

המנכ"לית החדשה של מכבי שירותי בריאות, סיגל דדון-לוי, קוראת להכפיל את מספר המיטות באסותא-אשדוד ולהוסיף בדחיפות רופאים למערכת. היא גם מתנגדת להיטל המוצע על הרפואה הפרטית לצד ריסון התחרות בין הקופות ומתריעה: "הצוותים הרפואיים על הקצה. הקופות נושאות על גבן את הקורונה - חייבים לחזקן". דדון-לוי אמרה זאת בראיון לרוני לינדר מ"דה מרקר". לדבריה, "יש גורמים שיש להם אינטרס לשמר את המחסור ברופאים. כשיש מחסור - משלמים הרבה כסף".

דדון לוי טוענת כי "הקורונה ומבצע החיסונים הם אירועים ניהוליים, לא רפואיים. ההיבטים הרפואיים קיימים, אבל הם אינם האתגר אלא ההיערכות, התפעול וגיוס העובדים. קופות החולים נמצאות כבר יותר משנה וחצי בחזית הטיפול והמאבק במגיפה. גם במערכי הדיגום הקופות ליוו 98% מחולי הקורונה וביצעו מעל 3 מיליון בדיקות. יש תחושה של עומס ושחיקה גדולים מאוד. צריכה לחלחל ההבנה שקופות החולים, לא פחות מבתי החולים, הן הגורם המרכזי הנושא על גבו את הקורונה וצריך לחזק משמעותית את הטיפול בקהילה.

מנכ"לית "מכבי" סבורה כי "בטווח המיידי צריך לתת לקופות החולים 150 מיליון שקל, במבחן תמיכה שיאפשר לגייס עוד עובדי מעבדה, אחים ואחיות וכן רופאים ורופאות ולהגדיל משמעותית את בסיס התקציב של הקופות. יש משמעויות קשות להוצאה הנמוכה על בריאות: מחסור חמור במיטות אשפוז וברופאים ורופאות. חוליים קשים מאוד לא מקבלים מענה".

לדברי דדון לוי, "יותר מ-80% מפעילות בתי החולים של אסותא היא בטופס 17, במימון הקופה והסל. החלק הפרטי קטן מאוד – 20% בלבד, אבל הוא שמאפשר לבתי החולים ברשת לבצע את אותם 80% במימון הציבורי. זמני ההמתנה לניתוחים קטנים כמו כפתורים, שקדים וקטרקט ממושכים מאוד במערכת הציבורית, כי לבתי החולים לא כדאי לבצע אותם. לכן, מבצעים אותם בתי החולים הפרטיים". יש לשמור על התמהיל והאיזון המיוחד בישראל בין רפואה ציבורית לפרטית ומי שאיננו מבין את זה חושב שהרפואה הפרטית בעייתית. אבל במדינה שההוצאה הציבורית בה לבריאות כה נמוכה, הרפואה הפרטית מצילה את הציבורית".

על בעיית המחסור ברופאים אמרה: "שיעור הרופאים בישראל נמוך והוא ילך וירד בשנים הקרובות. הרופאים והרופאות שעובדים עתה מזדקנים, 50% מהם כבר בני 55 ומעלה. כיום, 60% מהרופאים מגיעים מלימודים בחו"ל. יש פער עצום בין הביקוש ללימודי רפואה לבין מספר המקומות בפקולטות. אם זה לא ייפתר, נגיע למשבר חמור מאוד. המחסור האקוטי ביותר הוא ברופאים מומחים לכאב, נוירולוגים, אנדוקרינולוגים וברפואת נשים. יש תחומים שכמעט בלתי אפשרי למצוא בהם רופאים, אנחנו מתקשים מאוד לגייס רופאות נשים. צריך לעודד את ההתמחות בתחום הזה אפילו על ידי מענקי לימודים מיוחדים". על ההחלטה להוסיף לבתי החולים 1,500 תקנים בגלל הקורונה, אמרה: "זה יבוא על חשבון הרפואה בקהילה. נצטרך לריב על כל רופאה ורופא. גם השכר יעלה".

נושאים קשורים:  סיגל דדון-לוי,  מכבי שירותי בריאות,  קופות החולים,  מחסור ברופאים,  חדשות,  19-COVID,  קורונה
תגובות
אנונימי/ת
26.08.2021, 20:06

בינתיים יש עזיבה/ נטישה של רופאים מומחים, כי מכבי מערימה קשיים, ובעיקר התגמול עבור ביקור או פרוצדורה אותם מקבלים הוא נמוך משמעותית בהתייחס לקופות אחרות. יואילו להסיר קורה מבין עיניהם. אין ניסים בעניין זה...

אנונימי/ת
27.08.2021, 09:21

אכן צודק הכותב. שנים שיש תחושה בין רופאי הקופה, כי דרישותיה מהם אינן פרופורציונליות לתגמולים שהם מקבלים ממנה. הכדאיות נשחקה, ויש פעולות וניתוחים רבים שאינם מבוצעים כלל ע"י רופאי הקופה מסיבה זו.
ועד הרופאים העצמאיים עוסק כל אותן שנים בכנסים ובטיולים, חבריו הוותיקים משומנים לכאורה דרך קבע, אך חסר כל רצון ויכולת לשפר תנאי חבריו באמת.

אנונימי/ת
27.08.2021, 09:25

״… יש תחומים שכמעט בלתי אפשרי למצוא בהם רופאים, אנחנו מתקשים מאוד לגייס רופאות נשים. צריך לעודד את ההתמחות בתחום הזה אפילו על ידי מענקי לימודים מיוחדים…״
מה?!?! קיבלתי את הרשיון שלי לפני יותר משלוש שנים (לימודים בבן-גוריון) והיו מלא שרצו לעשות התמחות בנשים. לא הצליחו למצוא תקנים. רפואת נשים היא ההתמחות הכי מבוקשת והכי קשה להתקבל אליה. אין צורך לשכנע רופאים/ות להיכנס לרפואת נשים, רק צריך לתת להם/ן תקנים.

אנונימי/ת
27.08.2021, 10:23

המדינה צריכה להבין שהעידן של רופאים המוכנים לעבוד ללא לאות, וללא תגמול ראוי, הולך ונעלם. כאשר בני 20 בעולם ההיטק מרויחים פי כמה יותר מרופא מומחה עם ותק, כאשר תחושת המחויבות למקום נמוכה מהרצון לאיכות חיים, נוחות וזמן פרטי, אם לא יוספו תקנים רבים, יופחת העומס המטורף בקהילה ובבתי החולים, ולא ינתן תגמול כספי ראוי, דווקא הטובים והטובות שברופאינו יקבלו הצעות טובות גם מעבר לים, ויעזבו , ורמת הרפואה ואיכותה, בה כה מתגאים, תיפגע. חבל שעד שלא מגיעים לפי התהום, לא עושים דבר, וגם אז, עדיין סומכים על " יהיה בסדר "

אנונימי/ת
27.08.2021, 11:51

רפואת קהילה טובה וחזקה מונעת עומס על בתי החולים, מקטינה תחלואה ואף תמותה. וזה כולל לא רק רופאי המשפחה אלה גם הרופאים המקצועיים. מבלי להסגיר במה אני מומחה כן אפשר להגיד שהיחס בין ההיצע לביקוש למקצוע שלי הוא לרעת המטופלים...אין תקנים...מרפאות נסגרות באצטלה של "התייעלות"...יופי טופי על הרפואה הפרטית שאמורה לגשר על הפער,אך הזכות לבריאות כולל שרותי רפואה ציבוריים נאותים וכעת המצב הולך ומתדרדר

אנונימי/ת
27.08.2021, 12:23

בשעה שאני כלקוח של הקופה נאלץ לקבל תור ל2/22 לרופא מקצועי, או לחילופין לקבל את השירות באיזור אחר, מה הפלא שהרפואה הפרטית משגשגת?
מחובתך כמנכ"ל הקופה לדאוג ראשית למבוטחייך, לקבלת שירות מצוין, לא לבכות על תוספת התקנים, תני תגמול הוגן ותראי איך מיטב הרופאים ירצו לעבוד אצלך בקופה.

אנונימי/ת
27.08.2021, 13:06

במשך כ10 שנים אחרונות מכבי הולכת ומדרדרת מבחינת היחס לרופאים עצמאים, דווקא ריבוי רופאים ראשוניים בשטח מצומצם, זה גורם לתחרות לא בריאה בין הרופאים וירידה בהכנסות בגלל המון מטופלים משותפים. פעם היה חשוב למכבי איכות הלקוחות ולא הכמות, כעת הופכים לכללית, והכל בחשבון הרופאים. יש על מה לחשוב להנהלת הקופה. בגלל זה הצעירים לא מעוניינים לעבוד בקהילה. הלחץ גובר, ההכנסה יורדת.

חבל שיש אנשים שזורקים אבן למיים ויוצרים גלים. מי הם אותם גורמים שיש להם אינטרס לשמור על המחסור ברופאים. סוב היה אם היתה מפרטת האשמה זאת

אנונימי/ת
27.08.2021, 16:11

כדאי שהמנכ"לית תבדוק כמה רופאים מומחים במכבי עובדים כמינהליים.דהיינו - במקום לטפל בחולים הם מבלים בישיבות אינסופיות ואחריהן הם חוזרים למשרד על מנת להמציא פרוייקטים מטופשים שרק מכבידים על הרופאים האמיתיים.

27.08.2021, 16:45

וואו
הייתי לוחץ ידך

01.09.2021, 22:07

נכון לכל הקופות ובפיקוח משרד הבריאות. במקום שהעבודה של רופא תוגדר רק כדברים שצוות אחר לא יכול לבצע, ההגדרה היום כל מה שהצוותים לא ממש מבצעים בצורה אופטימלית בנוסף לעבודה הרפואית

אנונימי/ת
27.08.2021, 16:44

גאונה, אם תשלמי תגמול הוגן, הרופאים יעמדו בתור לעבודה במסגרת הקופה.

אנונימי/ת
27.08.2021, 17:16

למה שרופא משפחה יעבוד במכבי כשהוא יכול לעבוד בקופ"ח כללית ללא הוצאות על המרפאה, מזכירה וציוד משרדי, הוא יכול לטפל בחולים במקום עבודה בו יש ועד רופאים ימי חופשה משולמים, פנסיה וקרן השתלמות, תוספות שכר עבור עבודה נוספת ועוד? למה שמנתח יבצע פרוצדורה במסגרת מכבי כאשר הוא יכול לקבל מחברת ביטוח פי 5-10 עבור אותה פעולה?

אנונימי/ת
27.08.2021, 21:14

אמרה ולא פירטה, מפחדת ממשרד האוצר. בסוף האוצר רואה ברפואה בזבוז וברופאים כגורמי הנזק. לכן הוא יותר צוואר בקבוק להכשרת רופאים. המנכלי"ת מפחדת להיכנס באוצר. אנחנו גם בתקופה של גאות בהיי טק, רופאים איכותיים זולגים לביוטק ולהיי טק.

אנונימי/ת
01.09.2021, 20:11

רופאים טובים לא זולגים להייטק רופאים טובים הם רופאים טובים עובדים בביתת חולים עד 1500 אחהצ עד גיל 45 48 ואחר כך רק פרטי וזה בסדר

אנונימי/ת
30.08.2021, 13:20

מסכים
אני ניסית פעמיים לעבוד עם מכבי אך לצערי עזבתי פעמיים
התשלום הוא זעיר מאוד אפילו לא מכסה ההוצאות
בצפון הארץ כמעט אין רופאים מומחים במחלות כליה ויתר לחץ דם בגלל התשלום נמוך מאוד שמשלמים
נפגעים בעיקר המטופלים וחבל
פרופ נחול פריד

אנונימי/ת
01.09.2021, 20:09

צר לי היא מטומטמת המנכ"לית קופ"ח מכבי אולי יפה בטוח טיפשה.
דרישותיה לא פרופורציונאליות קלישאת המחיר = ביקוש / היצע מוכרת באותה מידה להיות צעיר בריא ועשיר טוב יותר מלהיות זקן חולה ועני.
מאיפה מביאים את המנכ"ליות קופה האלו?

אנונימי/ת
14.09.2021, 23:11

אז כן יש הרבה יותר נרשמים לבתי ספר לרפואה ממקומות. ויש חוסר במקומות התמחות בחלק מהמקצועות.
אבל יש גם בעית שחיקה קודם כל מעשית... אם למען השוויון הקופה מגדירה לרופא ראשוני זמן למטופל בלי אפשרות לשינוי כשצריך. וגם למקצועי. אם לרופאים המקצועיים לא כדאי לעבוד בקופות אלא אם יעבדו בקצב לא הגיוני... זה שחיקה גם מקצועית וגם כלכלית. וכן ברור שמשרדי הבריאות והאוצר מיבשים עשורים את הרפואה... אנחנו לא עובדי חברת חשמל שנשבית את המדינה.
ויהיו חסרים רופאים... אני מאלו שעוד שנה בפנסיה. וכן רואה שינומ לרעה בעומס ובדרישות כולל מנהליות בשנים האחרונות