COVID-19 בישראל

החלה ההיערכות הלוגיסטית לקליטת תרכיבי החיסון של "פייזר" ו"מודרנה"

במשרד הבריאות הוקמו צוותים לטיפול באתגרי השינוע והאחסון של החיסונים לקורונה ולגיבוש המלצות לתיעדוף מתן החיסון באוכלוסיה

בקבוקוני חיסון לקורונה. אילוסטרציה

משרד הבריאות מתחיל להיערך לאתגרים הלוגיסטיים הקשורים בקבלת החיסונים החדשים לקורונה, שיגיעו לישראל במהלך החודשים הראשונים של 2021, אם היצרניות "פייזר" ו"מודרנה" אכן יעמדו בלו"ז לקבלת האישורים הנדרשים מה-FDA ובהסכם ומזכר ההבנה שנחתמו עימן.

בדיווח של עידו אפרתי הבוקר (ג') ב"הארץ" נמסר כי במרכז השליטה של משרד הבריאות גובש צוות שייערך לקבלתם. בראש הצוות הסמנכ"ל אבי בן זקן. בצוות גם נציגי ארבע קופות החולים וחברות שילוח ולוגיסטיקה המתמחות בשינוע ציוד רפואי, תרופות וחיסונים. במקביל, החל גם הצוות לטיפול במגפות (צט"מ) לגבש המלצות לתיעדוף מתן החיסון באוכלוסיה.

הצורך לאחסן בהקפאה עמוקה של מינוס 70 מעלות של תרכיב החיסון של "פייזר", מרגע יציאתו מקו הייצור בארה"ב או מזרוע החברה באירופה ועד הגעתו לישראל, מהווה נקודות תורפה במעברי השינוע עד למרפאות קופות החולים. ייתכן שעל מערכת הבריאות יהיה לרכוש מקפיאים מיוחדים עבור אחסון תרכיבי חיסון אלה שיגיעו בבקבוקונים שאינם תופסים נפח גדול.

החיסונים של "פייזר", כך דווח, יובאו לישראל בטיסה. על החברה תוטל האחריות לשנע אותם עד לנמל התעופה וההעמסה למטוסים. משם האחריות על ההובלה תעבור לידי גורמי מקצוע בתחום זה מישראל. "פייזר" טרם העבירה לידיהם הוראות מדויקות לגבי הובלת החיסונים, שימורם, שיטת ההפשרה ומשך השימוש לאחר ההפשרה. לתרכיב של "מודרנה" יתרון בכך שניתן לאחסנו במקפיא של מקרר ביתי רגיל.

כמו כן, טרם נקבע אם תרכיבי החיסון משתי החברות יאוחסנו במחסני משרד הבריאות או יסופקו ישירות לקופות החולים. במקביל, גורמי המקצוע סבורים שיהיה צורך לנהל מבצע הסברה מקיף כדי לשכנע כמה שיותר ישראלים להתחסן ולהרגיע אותם מפני חששות עקב היותם של תרכיבים אלה ראשונים מסוגם בעולם.

נושאים קשורים:  חיסון לקורונה,  חברת "פייזר",  חברת מודרנה,  קורונה,  19-COVID,  משרד הבריאות,  צט"מ,  חדשות
תגובות