COVID-19 בישראל

משרד הבריאות מינה ועדה לבדיקת הטיפול בחולי קורונה בבתי החולים

ועדת מומחים תבדוק את איכות הטיפול הרפואי שניתן בבתי חולים לחולי קורונה, אירועים חריגים ותוצאי הטיפול | ממצאי הבדיקה יהיו חסויים ולא יימסרו לחולים ולבני משפחותיהם

צוות רפואי במחלקת קורונה. צילום: נתי שוחט/ פלאש 90

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, הודיע למנהלי בתי החולים על מינויה של ועדת מומחים שתבדוק את איכות הטיפול הרפואי שניתן בהם לחולי קורונה ואת תוצאי הטיפול. מטרת הבדיקה: למפות פערים ומגמות כדי להביא לעלייה מתמדת באיכות השירות הרפואי הניתן לחולים.

הודעה על מינוי הוועדה הופצה למנהלים ב-14 באוקטובר. כשבוע לאחר מכן הודיע יו"ר הוועדה הבודקת, פרופ' ירון ניב, סמנכ"ל בכיר לאיכות ובטיחות במשרד הבריאות על הרכב הוועדה: תשעה חברים, ביניהם רופאים בכירים מבתי החולים רמב"ם בחיפה, הדסה עין כרם בירושלים, בילינסון בפתח תקווה, סורוקה בבאר שבע ונוספים.

בדיווח על כך של רן רזניק, הבוקר (ה') ב"ישראל היום"  נמסר כי ממצאי הבדיקה יישארו חסויים ולא יימסרו לחולים או לבני משפחותיהם וזאת כדי שלא ישמשו כראיה בהליך משפטי וכן כדי להשיג שיתוף פעולה בבדיקה עם בתי החולים והרופאים.

עם זאת בדיווח נמתחה ביקורת על ידי "כמה בכירים במערכת הבריאות ובכירים לשעבר", על ההחלטה להשאיר את הממצאים חסויים, בטיעון שצעד זה יפגע באמון הציבור. אותם מבקרים המליצו לשנות את הגישה בנושא הזה.

מאז תחילת המגיפה בישראל לא בוצעה בדיקת איכות מסוג זה ב-30 בתי החולים בארץ וסוגיה זאת עלתה עקב העובדה שבמהלך התקופה נתגלו פערים ולעתים חוסר אחידות בטיפול שניתן בבתי החולים.

יו"ר הוועדה פרופ' ניב הודיע למנהלי בתי החולים כי מטרת הבדיקה היא "לסקור את איכות הטיפול בחולי קורונה שאושפזו מתחילת המגיפה, לנסות ולאתר קשיים, ולהמליץ על שיפור".

חברי הוועדה יבקרו בכל בתי החולים, יקבלו סקירות מפורטות של הטיפול הניתן וכן ייאספו נתונים גם מחולים שאושפזו. שאלון שיוכן לצורך זה יכלול בקשה לקבלת תוצאי הטיפול, קשיים או חסמים שבהם נתקל הצוות המטפל וגם אם התרחשו אירועים חריגים או ניתן טיפול מוטעה, כיצד התרחשו טעויות אלו ואיך נפתרו.

נושאים קשורים:  קורונה,  בתי חולים,  ועדת בדיקה,  פרופ' ירון ניב,  חדשות,  אשפוז חולי קורונה
תגובות
אנונימי/ת
29.10.2020, 11:00

ההתחכמות של הגדרת הוועדה כוועדת בקרה ואיכות במקום ועדת בדיקה וזאת על מנת שהממצאים והפרוטוקולים ישארו חסויים - לא תצלח.
זה יהיה חסוי עד שמישהו יפנה לעליון, והעליון יורה על חשיפת החומרים.

אנונימי/ת
30.10.2020, 09:14

אין בעיה בלהקים ועדת בקרה ואיכות, ותופתע.י לשמוע שהעליון לא מתערב בכל דבר

אנונימי/ת
30.10.2020, 09:33

העליון כבר התערב בעבר בנושא זה וקבע שיש להעביר ״חומר חסוי״ לתובעים על פי דרישתם. מאז פעילות של בקרה עצמית פחתה דרמטית וכולם נפגעו....

30.10.2020, 10:32

למה רק רופאים יושבים הועדה, אחיות יתרמו רבות להיבט של איכות הטיפול

אנונימי/ת
30.10.2020, 15:50

רופא טוב איננו רק משבצת שצריך למלא במי שיש לו רשיון לעסוק ברפואה. עד שהצפון לא יהפוך למקום אטרקטיבי מבחינת מקומות תעסוקה לבני /בנות הזוג של הרופאים, אטרקטיבי מבחינה תרבותית, חברתית חינוכית וכלכלית (ברור שבמרכז הארץ למרות התחרות יש יותר אפשריות להתפרנס בעבודה נוספת מחוץ לבתי החולים) לא יגיעו רופאים טובים לאזור הצפון או בדרום

30.10.2020, 16:36

יישר כח על הבדיקה והלימוד. והמלצה: אולי לפחות המחלקה המצטיינת בתוצאי האשפוז תזכה לשבח פומבי?

אנונימי/ת
30.10.2020, 17:28

הנסיון בטיפול הלך וגדל עם הזמן. לא יכולה להיות אחידות אבל מציע לכול מי שנשאל בועדה לזכור שהממצאים לא ישארו חסויים לא להיות תמימים ולא לנדב אינפורמציה!!!!

31.10.2020, 00:13

ועדת המומחים שהורכבה על ידי משרד הבריאות לבדיקת איכות הטיפול הרפואי, חייבת להיות מורכבת בין היתר גם על-ידי נציגי ציבור, אנשי אקדמיה, ומשפט.
לא מתקבל על הדעת שאין שמות למומחים ופירוט יתר לבית החולים.
אין להרשות ולהסכים שממצאי הבדיקה יישארו חסויים.
האסכולה הרפואית חלוקה בדעותיה, אז למה לנו החולים להאמין באופן עיוור לוועדה?? חיסיון רפואי הוא דבר רע, תרבות אי אמירת אמת תפסה תאוצה והתפשטה, מה יש להסתיר ולמה?? העם בציון חייב להתקומם, ולהתנגד בנמרצות למהלך כזה. על לנו להיגרר לגחמות אילו.
לא נשקוט ולא נשקיט בעניין

אנונימי/ת
31.10.2020, 08:15

משום מה בקרב ישראלים נפוץ מנהג קלוקל להגיב מתוך בורות. כמעט לכל אחד יש דיעה נחרצת מנומקת על כל נושא מבלי שיש לו אפילו את הידע המינימלי.
וועדת בקרה ואיכות מוקמת מתוקף חוק זכויות החולה. היא מוקמת ע"י מנהל מוסד רפואי, מנהל קופת חולים, או המנהל הכללי של משרד הבריאות - כמו במקרה הזה.
הוועדה בהגדרתה היא ועדת מומחים לצורך בדיקת נושא מסוים. היא ממש לא אמורה להיות מורכבת על ידי נציגי ציבור.
סעיף 22 של חוק זכויות החולה קובע במפורש כי תוכן דיוניה, הפרוטוקול שלה והסיכום והמסקנות יהיו חסויים. כך כתוב בחוק !!
המטרה של החיסיון הוא קבלת שיתוף פעולה מלא של צוותי הרפואה, על מנת לשפר את הטיפול. אחרת כולם ישתקו כמו בחקירה באזהרה.
ולהבא תלמד את הנושא, או לפחות תקדיש דקה וחצי לחיפוש בגוגל לפני שאתה מגיב בהתלהמות.

אנונימי/ת
31.10.2020, 13:34

מליארדים נשפכו על מחלקות הקורונה בביה"ח ,התוצאה תמותה גבוהה,פרוטוכול טיפול אחי לעני ואחר לעשיר למרושת, חובה לברר מי המתים מאיזה שכבות, הרופאים בביה"ח הוכיחו עצמם כבעלי תאבת בצע כסף כל הרפואה הציבורית השחיתו עבור עושרם, אלמלא השחיתות בפרקליטות ונוהל של להעלים עין ממיוחסים מנהלי בתי חולים מנהלי מחלקות רבים היו צריכים לשבת בכלא על גנבת תשתיות ציוד ציבורי . עד שנחשפנו למסמך התעדוף לא הינו מאמינים כי כאלה ירודים הם בתפיסת העולם האוכלוסיות התופסות עצמן כנישאות ואז התגלה כי במגזר החרדי יש פרוטוכול אחיד לטיפול בתי בחולךי קורונה בו נותנים טיפול מיידי בתרופות מוסכמות,על ידי רוב הרופאים בעולם ומתן חמצן בבית ושם על 3000 חולים שרובןם עם מחלות רקע בקושי מתו 7 חולים עד שבא וחלה הרב קנייבסקי והייתה מחשבה כי ימות והסתבר כי בפרוטוכול הטיפול של עמותה ללא תמיכה וללא מליארדים נרפא והחלים וכמוהו בני 104 חולים עם מחלות רקע ובבתי החולים יהודה ברקן ודומיו בני 70 50 מתים ,נחוצה ועדת חקירה . מספיק לתת לאוכלוסית הרופאים אלו שתאבי בצע כסף להשתלב ברפואה הציבורית הרסו אותה. להעחיף אותם בבעיטה בישבנים